SADIKOĞLU TEKSTİLCİLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ

SADIKOĞLU TEKSTİLCİLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ

13 Ağustos 2018 Pazartesi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ve Tekstil Komite Meclis Üyesi Mehmet Haskul, Yakınca Eski Tekel Depolarındaki işletme sahipleri bir araya gelerek sorunlarını dinlediler.

Tekstil sektörünün şehir ve ülke ekonomisi için önemli olduğunu kaydeden Sadıkoğlu, Tekstil sektördeki üretim gücümüzü kaybetmemek ve ürettiğimiz ürünleri dünya pazarlarında gerçek alıcılarla buluşturmak amacındayız. Bugün de Yakınca Eski Tekel Depolarında hizmet üreten tekstilci kardeşlerimizin sıkıntıları ve taleplerini dinledik. Burada bulunan 16 atölyede yaklaşık 800 işçi çalıştırıyor. Hem üretim yapıyor, hem istihdam sağlıyor, hem de piyasaya dolaylı olarak katkı sunuyorlar. Bunun yanında atölyelerde aynı zamanda konfeksiyon sektörü için ara eleman yetiştiriyor. Burada üretilen işler arasında dünya çapında meşhur olan bir marka ve Türkiye’nin en çok tanınmış bilinen konfeksiyon markaları da bulunuyor. Buradaki esnafımızın ruhsat alma ve çevre düzeni konusunda sıkıntıları var. Mağdur edilmemesi için neler yapılacaksa üzerimizdeki sorumluluğu yerine getireceğiz. Hedefimiz buradaki engelleri ortadan kaldırarak uzun vadede çalışma koşullarını oluşturmaktır” dedi.