MALATYA TSO’DAN İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ ÇAĞRISINA TAM DESTEK

MALATYA TSO’DAN İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ ÇAĞRISINA TAM DESTEK

21 Şubat 2017 Salı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şurası’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliği çağrısına Malatya iş dünyasından tam destek geldi.

Ankara’da düzenlenen TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’na katılan Malatya TSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliği çağrısı kapsamında Malatya iş dünyası olarak üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini söyledi.

Malatya Organize Sanayi Bölgesi’nde 22 bin kişinin istihdam edildiğini ifade eden Başkan Erkoç, “Hedefimiz yılsonuna kadar bu rakamı daha yukarılara çıkartarak, işsizlik oranını aşağıya çekmek” diye konuştu.

Dünyadaki ekonomik daralmaya karşı birlik ve beraberlik ruhu içerisinde hareket ederek iç piyasadaki canlılığın artırılması gerektiğini ifade eden Başkan Erkoç, “Devletimiz işverenin istihdam sağlaması noktasında önemli teşvikleri hayata geçirdi. İşverenlerin işsizlerin istihdamı konusunda taşın altına elini daha fazla sokması gerekiyor. Bu süreçte başta özel sektörümüze büyük bir görev düşüyor. 2017 yılında özel sektörümüzün istihdama sağlayacağı her katkı ekonomimize de büyük bir hareket getirecektir” dedi.

Erkoç, “Üyelerimizle birlikte 2017’de daha fazla çalışmaya kararlıyız. Devlet - özel sektör işbirliği ile 2016 yılından kalan tüm olumsuzluklarını bertaraf ederek 2010 - 2011 yıllarında olduğu gibi yeniden yüksek büyüme rakamlarına ve yüksek istihdam rakamlarına ulaşacağımıza yönelik inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.