MALATYA TSO’DA EĞİTİM SEMİNERLERİ BAŞLADI

MALATYA TSO’DA EĞİTİM SEMİNERLERİ BAŞLADI

21 Kasım 2018 Çarşamba

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ve Malatya TEKNOKENT işbirliği ile iş dünyasına yönelik  “Malatya TTO Patent Destekleri ve Süreçleri” konulu seminer düzenlendi.

Seminerde konuşan Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu,  Malatya TSO olarak geldikleri süreç içerisinde planlamalarına aldıkları TSO Akademi ile birlikte yol haritasını belirlediklerini, insanların ticaretlerinde, vizyonlarında ve ufuklarında kişisel gelişimlerine katkı oluşturabilecek eğitimleri programlarına dahil ettiklerini söyledi.

Sadıkoğlu, üyelerini bugün ki gelişen ve vizyonu değişen pazara hazır hale gelmelerini sağlamak amacında olduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

“İş dünyası olarak günümüzde yaşanan küresel rekabetçi ortamda markalaşma ve patentin önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu eğitim ile firmalarımızın üretmiş olduğu mal ve hizmetleri ülke çapında tanınır bir marka olarak sunmaları ayrıca marka ve patent konusunda öncelikle neler yapılması gerektiği, nerelere müracaat etmeleri gerektiği ve yararlanacağı devlet destekleri konusunda bilgi edinmelerini amaçladık. 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefini gerçekleştirmek için özellikle farkındalık yaratmak son derce önemlidir. Bir ürünü herkes üretebilir ama o ürünün farkındalığını yaratanlar, katma değerli bir şekilde yurtdışına ve yurtiçine satışını gerçekleştirerek farklı bir konuma gelerek yüksek ekonomik katma değeri elde edebilirler.”

Sadıkoğlu, daha güçlü ve daha dinamik bir Malatya’nın kendi markalarıyla var olmakla mümkün olacağını sözlerine ekledi.

Malatya TEKNOKENT Genel Müdür Fatih Kocamaz ve Kuantum Patent A.Ş Genel Müdürü Barış Kurt tarafından katılımcılara Teknoloji Transfer Ofisi, Sınai Mülkiyet Hakları, Patent Eğitimi ve Devlet Destekleri hakkında bilgiler verildi.