MALATYA TSO NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

MALATYA TSO NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

14 Temmuz 2017 Cuma

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Nisan ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. 15 Temmuz Şehitleri Meclis Salonu’nda Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Mart ayı mizanı okunarak, oylandı.

Meclis toplantısında daha sonra MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, gündeme ilişkin konuları değerlendirerek, oda çalışmaları hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

16 Nisan’da gerçekleştirilen referanduma değinen Erkoç, şunları söyledi: “İş dünyası olarak birinci önceliğimizin ekonomi olmasını istiyoruz. Eğer güçlü bir ekonomiye sahip olursak, bölgede söz sahibi oluruz, sıkıntılarımızı daha hızlı bir şekilde çözüme kavuştururuz. Ülkemizin etrafı ateş çemberi, ciddi anlamda sıkıntılar var. Bu işlerin üstesinden gelmenin önceliği güçlü bir ekonomidir. Ülke güçlü bir ekonomiye sahip olursa, bu işlerin üstesinden rahatlıkla geliriz.”

Erkoç, gündemi artık seçimlerin değil, ekonominin oluşturması gerektiğine dikkat çekerek, “Ekonomiye odaklanmamız gerekiyor. Daha çok istihdam, daha çok üretim yaparak, ülkenin kalkınmasına, gelişmesine, güçlü bir Türkiye için güçlü bir ekonomiye ihtiyacımız var. Hep istikbal hem de istikrar için ekonomi çok önemli, bu noktada iş dünyası olarak 2017 yılının çok daha verimli geçeceğini umut ediyoruz” diye konuştu.

Malatya’nın 2017 Mart ayındaki ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20 artış gösterdiğini kaydeden Erkoç, “Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre 2017 yılı Mart ayında Türkiye’nin ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 19 artışla 13 milyar 616 milyar dolar oldu. Bu önemli bir gelişme. TİM verilerine göre yine Malatya’nın Mart 2017 ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20 oranında artış gösterdi. Mart 2017’de Malatya’da 35 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştirildi. 2017’nin ilk üç ayında Malatya’da 92 milyon dolar ihracat gerçekleştirildi. Geçen yılın ilk ç ayına göre yüzde 11’lik artış söz konusu. Malatya gümrüğü üzerinden yapılan ihracatın yaklaşık 15 milyon doları kuru meyve ve mamullerinde, 11 milyon doları hazır giyim ve konfeksiyonda, 1 milyon 780 bin doları su ürünleri ve hayvansal mamuller, 2 milyon 500 bin doları ise tekstil ve ham maddelerinde sağlandı” ifadelerini kullandı.

Erkoç, Mesleki Yeterlilik Belgesi teslim törenin yapıldığını anımsatarak, “Odamız ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iştiraki olan MEYBEM A.Ş. ile işbirliğiyle gerçekleştiren Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavlarında başarılı olan işçi kardeşlerimize sertifikaları dağıtıldı. Bu iş güvenliği ve iş sağlığı açısından önemli bir gelişmedir. Mesleki Yeterlilik Belgesi için odamıza 243 kişi başvurdu. 243 kişinin 25-28 Ocak’ta ahşap, betonarme, demirci, sıvacı, duvarcı, seramik karo kaplama, ısı yalıtım ve betoncu mesleklerinde sınavları yapıldı. Yazılı test ve mülakat ile işbaşında uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Sınavda, 159 kişi Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazandı, başarıl olamayan arkadaşlarımıza da tekrar sınav düzenlenecek. Ayrıca Malatya İki Kanatlı Et Üreticileri Birliği ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası 5’nci komite tarafından birinci istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda kanatlı hayvan üretiminde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı. İlgili yerlere de bu sıkıntılar aktarıldı” diye konuştu.