İŞ DÜNYASINDAN MEHMETÇİĞE 7 TON KAYISI

İŞ DÜNYASINDAN MEHMETÇİĞE 7 TON KAYISI

27 Şubat 2018 Salı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli Mehmetçiklere 7 ton kuru kayısı gönderildi.

Dünya kuru kayısı ihtiyacının büyük bir kısmının karşılandığı Malatya'dan Mehmetçiklerin ağzının tatlandırılması için 7 ton kayısı kamyona yüklenerek Hatay'a doğru yola çıktı.

Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, kentteki iş dünyası olarak harekâtta görevli olan Mehmetçiklerin yanında olduklarını belirtti.

Kahraman askerlerin ağızlarının tatlanması için Mehmetçiklere kentin simgesi haline gelen kayısıdan gönderdiklerini anlatan Erkoç, "Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak bugün, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Afrin’e yaptığı harekâtta görev alan askerlerimize kayısı gönderiyoruz. Kuru kayısılar tamamen ihracatçı firmalarımız ve kayısı tüccarımız tarafından karşılanmıştır. Hepsine teşekkür ediyorum. Böyle bir harekat başlatıldığında iş dünyamız çok duyarlı davrandı. Şunu dünyaya gösterdi ki, Türk ordusu, her zaman cesareti ve metanetiyle mazlumun yanında. Kahraman Türk ordusu her zaman destanlar yazmıştır. Bu harekatta Cumhurbaşkanımızın göstermiş olduğu liderlik milletimizin yüreğine su serpmiştir. Biz her zaman ordumuzun ve Başkomutanımızın yanındayız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Erkoç ve yönetim kurulu üyelerinin de kuru kayısı kutularını yüklediği kamyon, dualarla yola çıktı.