HAZİNE VE MALİYE BAKANI BERAT ALBAYRAK, MALATYA İŞ DÜNYASI İLE BULUŞMA PROGRAMINA KATILDI.

11 Kasım 2019 Pazartesi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda gerçekleşen buluşmada konuşan Bakan Albayrak, iş dünyasını da yakından ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu.

Ekonomi politikaları açısından önemli bir süreci başlattıklarını belirten Albayrak, son 1 yıl içerisinde Türkiye’nin tarihi bir dönemden geçtiğini dile getirdi. Özellikle Türkiye ekonomisinin dünyada eşi benzeri görülmemiş bir finansal saldırıya maruz kaldığını ifade eden Albayrak, “Özellikle 15 ayı aşkın bir süredir yoğun bir mücadele verdik. Ve bir ideali ortaya koymaya çalıştık. Hep şunu ifade ettik. Türkiye ekonomisini arzu ettiğimiz seviyeye çıkarmaya çalışıyoruz. Bunu hep birlikte başaracağız. Türkiye ekonomisi 17 yılda önemli bir mesafe kaydetti. Artık bundan sonra yeni bir ekonomik modele geçeceğimiz bu süreci Anadolu’da yoğun ziyaretlerle bu süreci birebir sizlerle paylaşacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önderliğinde AK Parti Hükümetlerinin birinci önceliğinin her zaman Türkiye’nin refahını ve huzurunu arttırma olduğunu ifade eden Albayrak, “Biz güçlü Türkiye ideali dışında, son 6 yıldır ülkemize karşı devreye alınan tüm bu saldırıların diz çöktürme, korkutma girişimlerinin ekonomi alanında olduğuna şahit olduk. Çünkü son 6 yıldır, 2013 Haziran ayında Gezi sürecinde Türkiye eşsiz saldırılara maruz kaldı” şeklinde konuştu.

zürkiye’nin FETÖ, PYD/PKK ve DEAŞ terör örgütleri ile mücadele ettiğini de dile getiren Bakan Albayrak, “3 ayrı terör örgütü ile aynı anda cephede mücadele eden dünyadaki tek ülke olduk. Ülkemizin hiç huzuru açısından bakıldığında sınırlarımızın ötesinde tarihi bir sorumluluk üstlenirken ekonominin de ülkemize adeta bir silah gibi doğrultulacağından bu silahın ateşleneceğinden emindik. Bunları hep birlikte yaşadık, gördük. Ve bugün bile bu alandaki mücadeleden çekilmedik. Bu ülkenin potansiyeli ve kapasitesi çok güçlü” ifadelerine yer verdi.

Bu saldırılara karşı topyekün bir mücadele başlattıklarını da ifade eden Albayrak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Özellikle ekonomi alanında verdiğimiz mücadelenin yanında bir de algı operasyonları var. Türkiye’ye karşı yapılan itibar suikastlarına karşı mücadele verdik veriyoruz halen. Suriye operasyonunda bütün dünyanın nasıl algı operasyonu ile karşılık verdiğini şahit oldunuz demi. İşte tüm bunların içerisinde eşine az rastlanır bir seviyesizlik, ahlaksızlık, hiçbir değer tanınmadan saldırılara maruz kaldık. Çok kapsamlı çok detaylı terzi işçiliği noktasında çalıştığımız politikalarla stratejilerimizi belirledik. Biz ekonomide bu mücadeleyi verirken birileri algıyı başka yerlere çekmeye çalışıyor. Ekonomimizin doğrudan birkaç kez hedef alındığının itiraf edilmesine rağmen hala eşine az rastlanır bir şekilde pişkin bir şekilde yalanlarına algı operasyonlarına devam ettiler. Sonunda bütün bu süreci toplumsal olarak her geçen gün daha net görmeye başladık. Birilerinin maşası olarak sadece ülkemize karşı yürütülen planın bir parçası olan bu kişilerin itibar gördüğüne bir dönem şahit olduk. ‘Allah Allah dolar 10 lira olacakmış, 15 lira olacakmış. Koca koca adam canım yalan söyler mi? Profesör iş dünyası şusu busu televizyonlara çıkıyor, her gün İMF gelecek’ hatırlıyorsunuz değil mi? İMF’ye gidecekler diye diye, bağıra bağıra konuşan ağızlarından koca koca laflar edenler birileri tarafından hep ‘bir bilendir, doğrudur’ muamelesi gördü, buna şahit olduk. Son 1 yılda geldiğimiz noktada toplumsal korku imparatorluğu oluşturmaya çalıştılar. Tıpkı bir dönem bunların derdi nasıl ağaç değildi, ağaç bahanesi ile ekonomi de batacak algısı üzerine yapılan bir operasyon birilerinin hayalindeki gibi bu senaryo başarısız oldu. Başaramadılar, kendilerinden öncekiler gibi bu süreç içerisinde bu algıyı ortaya koyanlar bir kez daha toplumda başarısız oldular. Tarihin en büyük 3 kur saldırısına maruz kaldığımız son bir yılda tüm bunlara, tehditlere, yatırımlara rağmen Türkiye olarak emin adımlarla hedeflerimize doğru adım adım ilerliyoruz”

Toplantının açılışında konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Barış Pınarı Harekatına İş Dünyasının verdiği desteği anımsatarak, harekatın meşru ve haklı olduğunu 190 ülkedeki muhataplarına anlattıklarını söyledi. Başkan Sadıkoğlu, “Bu operasyon sürecinde ABD devlet başkanının açıkça Türkiye’yi tehdit ederek ekonomik ambargolar uygulayacağını söylemesine rağmen sizin ve sayın Cumhurbaşkanımızın ön almalarıyla ve dik duruşu sayesinde bu tehdit ve tehlikeleri bertaraf ettik. Size ve Sayın Cumhurbaşkanımıza minnettarız. Bu milli meselede, bir arada ve birlikte hareket ettik. Tüm Türkiye’de Oda-Borsalar olarak eş zamanlı açıklama yaptık. Bugün sayın bakanımızı ve banka genel müdürlerimizi burada görmekten büyük mutluluk duyuyoruz.” diye konuştu.

“HAYATA GEÇİRİLMESİNİ BEKLİYORUZ”

Yakın dönemde kamu bankaları genel müdürleriyle ‘Reel Sektör ve Finans Sektör Diyalog Güçlendirme Toplantısı yaptıklarını ifade eden Sadıkoğlu, “O toplantıda üyelerimiz açısından çok faydalı olmuştu. Bugünkü toplantımızın da üyelerimiz ve Malatya iş dünyası için çok faydalı olacağına inanıyorum. Zira içinden geçtiğimiz dönemde üyelerimiz en çok finansmana erişimde sıkıntı yaşamakta. Merkez Bankası’nın son dönemdeki 10 puanlık faiz indiriminden büyük memnuniyet duyduk. Kamu bankalarımız da bu faiz indirimlerine duyarsız kalmadı. Bu yaklaşımlarından ötürü çok teşekkür ediyoruz. İnşallah müjdesi verilen istihdam odaklı yeni kredi paketinin de bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu toplantının sonunda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a kayısı paketi ve el dokuma kilim hediye etti.