ÇALIK’TAN, MALATYA TSO

ÇALIK’TAN, MALATYA TSO'YU ZİYARET ETTİ

14 Temmuz 2017 Cuma

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve partililer ile birlikte Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO)’nı ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Malatya TSO Başkanı Erkoç, iş dünyası olarak bundan sonraki süreçte ekonominin kalkınması için yoğun bir gayret göstereceklerini söyleyerek, “Ülke olarak uzun bir dönemdir referanduma odaklandık, referandumun neticesi de şu anda ortada. Bundan sonra biz iş dünyası olarak diyoruz ki: ’Artık birinci önceliğimiz ekonomi olsun’. Eğer güçlü bir ekonomiye sahip olursak bölgede söz sahibi oluruz, sıkıntılarımızı daha hızlı bir şekilde çözeriz. Hem istikbal hem de istikrar için ekonomi çok önemli. Biz bu noktada, iş dünyası olarak 2017 yılının çok daha verimli geçeceğini umut ediyoruz. Yaşanan hain darbe girişimine ve bu kadar olumsuzluklara rağmen Türkiye yine 2.9 büyüme ile ciddi bir performans ortaya koydu. İlerleyen dönemde inşallah bu büyüme rakamlarını daha yukarılara çekeceğiz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya milletvekili Öznur Çalık, 16 Nisan’ın ardından ekonomideki ilk sinyallerin çok olumlu olduğunu dile getirerek, “Biz ‘16 Nisan tarihinin bir kırılma noktası olacağını ve ayağımızdaki prangaların çözüleceğini’ söylemiştik. Bunun sinyallerini ilk andan itibaren gördük. Ekonomi rakamlarımız düzeldi, özellikle Şubat ayı itibariyle 4 TL’nin üzerine çıkan Dolar şu anda 3.6’ya geriledi. TL’nin değer kazandığı, ihracat rakamlarımızın arttığı, tüketici güven endeksimizin 71.3 olduğu, istihdamın artmaya başladığı bir süreçteyiz. Bu hadiseler çok önemli. Bunun yanında sanayideki üretim endeksimizin artıyor olması da ekonominin güçlendiğini gösteriyor. Biz güçlü Türkiye, güçlü ekonomik istikrar ‘Bizim için en önemli hedef’ dedik. Siyasi istikrarın ekonomik istikrarı beraberinde getirdiğini 15 yıl boyunca gördük. Büyüme rakamlarımız 2016 yılında görmüş olduğumuz darbe girişimine rağmen, terör örgütlerinin saldırısına rağmen gayet iyi. Bundan sonraki büyüme rakamlarının da artarak devam edeceğine olan inancımız tam” değerlendirmesinde bulundu.