"Aranan Elemanlar Yetiştireceğiz"

"Aranan Elemanlar Yetiştireceğiz"

25 Mayıs 2019 Cumartesi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile proje okulumuz durumunda bulunan Yunus Emre Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerimizin, dereceye girmiş ve ödül almış projelerinin tanıtımı Malatya Park AVM'nde İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, MÜSİAD Malatya Başkanı Muharrem Poyraz, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler  ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile düzenlenen törenle açıldı.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Malatya Ticaret Borsası (MTB) bünyesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında imzalanan protokol kapsamında Malatya'da proje okulu olan Yunus Emre Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde ödül alan projeler sergilendi.

“HİZMET ALLAH İÇİNDİR”

Açılışta konuşma yapan Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu "Bizim bir idealimiz vardı. Bu ideali gerçekleştirmek öğrencilerimizi sahaya sürmek adına çalışacağız. Mesleki Eğitim okullarının geliştirilemediği bir ülke sanayide, teknolojide ön plana çıkmakta zorlanıyor. Bizlerin taşın altına eline koyması zamanı gelmiştir. Sanayicisi ile işadamı ile hem teknolojik anlamda hemde pratik anlamda onları geliştirecek, sahaya sürecek bir yapıya kavuşturmak bizim arzumuz. TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Mili Eğitim Bakanlığı ile yaptığı çalışmalar sonucu Türkiye’de bir ilke şahitlik ediyoruz. TOBB ETÜ işbirliği ile geçmişten bugüne Mesleki Eğitim Okullarında özellikle müfredat anlamında çalışmalar devam ediyor. 81 ilde Mesleki Eğitim okullarının Ticaret Odaları ve Borsaları işbirliğiyle yönetiminde bulunulacak bir sözleşme imzalandı.” dedi.

“Bizler bu sözleşmeyi önemsiyoruz” diyen Başkan Sadıkoğlu “Sanayici arkadaşlarımızın sorunlarını biliyoruz. Malatya’da özellikle nitelikli elaman yetiştirmek için gençlerimizin ufkunu, vizyonunu daha üst seviyeye tırmandırmak için eğitim sistemlerine ingilizceyide dahil ederek teknik anlamda ki donanımlarını baştan sona yenileyerek elimizden gelen katkıyı sunacağız. Okullarımızı dünya standartlarına çekeceğiz. Sanayicinin, iş adamının desteklediği okullarımızdan mezun olan öğrencilerimiz ara değil, aranan eleman konumuna geleceklerdir. Hizmet Allah içindir." dedi.

“SİZLERLE İŞ BİRLİĞİNE HER DAİM AÇIĞIZ”

Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ise yaptığı konuşmada “Bir ülkenin iktisadi anlamda gelişebilmesinin en önemli unsurlarından birisi insan gücünün, insan kaynağının kaliteli hale getirilmesidir. Harcanan sermaye, girdi maliyetleri ne kadar azaltılırsa. Yani ürünün kalitesini ne kadar artırsak, hem maliyet anlamında azaltmaya gideceğiz hem piyasada arzı artıracağız. Böylelikle ticaret hacmi artırarak sanayicilerimiz için istihdama dönük iş imkânı sağlamış olacağız. Mesleki Eğitim okullarında çocuklarımızın kaliteli olarak yetişmesi hem ülke, hem sanayici hem de iş adamlarımızın yararına olacaktır. Bizler sizlerle iş birliğine her daim açığız. Bu iş birliğinin hepimize hayırlı olmasını diliyorum. TOBB Başkanımıza, Malatya Ticaret ve Sanayi Odasına, Ticaret Borsasına teşekkür ediyorum” dedi

Konuşmaların sonunda Yunus Emre Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerimizin, dereceye girmiş ve ödül almış projelerinin tanıtım açılışı gerçekleştirildi. Bilimsel çalışmalar 26 Mayıs’a kadar Malatya Park AVM’inde açık kalacak.