TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ LATİN AMERİKA GEZİLERİ HAKKINDA

19 Aralık 2017 Salı

Sayın Üyemiz,

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden alınan, 12.12.2017 tarih ve 4122 sayılı yazıda Ülkemizin Latin Amerika Pazarı’na açılma politikası çerçevesinde planlanan Ticaret heyetlerine dair bilgilendirme aşağıdaki gibidir.

Bilindiği üzere, ülkemiz ekonomisine ve ihracatına katkıda bulunmak amacıyla son yıllarda gerçekleştirilen yurtdışı ticari heyetler ve uluslararası platformdaki etkinlikler giderek yoğunlaşmaktadır.

Ülkemizin Latin Amerika Pazarı’na açılma politikası çerçevesinde,2017 yılı içerisinde gerçekleştirdiğimiz Küba & Venezuela Ticaret Heyeti (24-29 Eylül 2017) devamı niteliği taşıyan; Ekonomi Bakanlığı Koordinasyonu ve Meclisimiz organizasyonunda 11-16 Mart 2018 tarihleri arasında Brezilya’nın Sao Paulo şehri ile Şili’nin  başkenti Santiago’ya bir Ticaret Heyeti gerçekleştirilecektir.

İhracatçılarımıza yönelik Brezilya ve Şili’de yeni iş ve yatırım imkanlarının oluşturulması ve Pazar payımızın arttırılması Çin düzenlenecek söz konusu heyete özellikle; Otomotiv (Motorlu Taşıtlar, Otomotiv Yedek Parçaları), Petrol ve Petrokimya Ürünleri, İnşaat Malzemeleri, Mermer, Medikal, Kozmetik, Kimyevi Maddeler Ve Mamulleri (İlaçlar, Haşarat İlaçları), Elektrik & Elektronik (Tıpta, Cerrahide, Dişçilikte ve Veterinerlikte Kullanılan Alet ve Cihazlar, Elektrik & Elektronik Cihazlar), Plastik, Mobilya, Hazır Giyim Ve Tekstil, Dizi ve Film Sektörü, Makine Ve Aksamları(Baskı Ve Kopyalama Makineleri) sektörlerinde faaliyet gösteren, uluslararası standartlara uygun ürünleri imal ve/veya ihraç eden ya da ilgili sektörlerde yatırım yapmayı düşünen firmaların katılımlarında fayda görülmektedir. Bu çerçevede, heyetimize katılmak isteyen firmaların http://agent1.acermail.com/acermail/eSurvey/ESURVEY_form_preview.asp?FORM_ID=1783073C169B873C17F6C73C15B4073C_EED_7B1 adresindeki başvuru formunu eksiksiz doldurarak, en geç 30 Ocak 2018 Salı günü  mesai bitimine kadar başvuruda bulunmaları ; organizasyon kapsamındaki ekonomi sınıfı uçak bileti, konaklama ve organizasyon giderleri karşılanacak firmalarımızın,

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Vakıfbank Şirinevler ŞB.(IBAN No: TR63 0001 5001 5804 8000 9986 04),swift Kodu: TVBATR2A USD hesabına 2.750.USD (katılımcının iptal etmesi durumunda iadesiz) ödeme yapmaları gerekmektedir. Ödeme dekontlarının nebilemercan@tim.org.tr e-posta adresine firma bilgileri ve katılımcı ismi ile gönderilmesi ve sorular için 0312 472 05 60 numaralı telefondan Nebile Mercan ile iletişime geçilmesi rica olunur.

Nitelikli bir Heyet programı gerçekleştirilmesi ve beklentilerin karşılanması için eksizsiz doldurulan başvuru formları ile ödemelerin en son başvuru gününden önce yapılması büyük önem arz etmektedir.

Program için tıklayınız.