SANAYİ SİCİL BELGESİNE SAHİP FİRMALARIN YILLIK İŞLETME CETVELLERİNİ BİLDİRME ZORUNLULUĞU

25 Nisan 2017 Salı

6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanununun 1. maddesine göre Sanayi Sicil Belgesine sahip firmaların, aynı kanunun 5. maddesine göre bir yıllık faaliyetlerini gösteren yıllık işletme cetvellerini her yılsonu itibariyle en geç 4 ay içinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına (İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğüne) vermesi gerekmektedir. Sanayi işletmelerimize kolaylık açısından, her yıl Nisan ayı sonuna kadar verilmesi zorunlu olan Yıllık İşletme Cetveli, http://sanayisicil.sanayi.gov.tr adresinden kullanıcı kaydı yapıldıktan sonra girilebilir.

2016 yılına ait yıllık işletme cetvelini süresi içinde (2016 Nisan ayı sonuna kadar) vermeyen firmalara 6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanununun 5.maddesi gereğince 914 (Dokuzyüzondört ) TL idari para cezası uygulanacaktır.

Üyelerimize duyurulur.