KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası

24 Nisan 2019 Çarşamba

KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası

“KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası”, Bakanlar Kurulu’nun 04.06.2018 tarihli ve 2018/11892 sayılı “Küçük Ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik Ticari Alacak Sigortası Sunulmasını İçeren Devlet Destekli Sistemin İşleyişine Dair Kararı” ile oluşturulan devlet destekli bir sistemdir.

Kuruluşundan itibaren en az 2 yıl geçmişi olan, vergi ve SGK borcu olmayan ve risk değerlendirme kriterlerini sağlayan Mikro ve Küçük ölçekli firmalar, ticari alacak sigortasından faydalanabilmektedir. Söz konusu sigorta, KOBİ’lerimizin yapmış olduğu herhangi bir teminata bağlanmamış vadeli satışlardan doğan borcun ödenmeme riskine teminat altına almayı amaçlamaktadır.

Bu kapsamda Halk Sigorta A.Ş. 10.04.2018 tarihinde KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemi İle İlgili Olağandışı Riskler Yönetim Merkezi olarak T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilmiştir.

Hayata geçen ticari alacak sigortası ile KOBİ’lerimizin, öngörülmeyen tahsilat problemlerine karşı korunması yoluyla finansal yapılarının güçlendirilmesi ve böylece asıl faaliyet alanlarına odaklanmalarının sağlanması amaçlanmıştır.

Söz konusu ticari alacak sigortası sistemi ile ilgili olarak detaylı bilgiye internetteki http://alacaksigortasi.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Soru, görüş, öneri iletmek veya bu konuyla ilgili olarak yapmak isteyeceğiniz tanıtım toplantılarına davet etmek için ticarialacaksigortasi@halksigorta.com.tr e-posta adresi kanalıyla Halk Sigorta ile irtibata geçebilirsiniz.

Siz değerli üyelerimize duyurulur.