KENYA’DAN MADEN İTHALTI HK.

8 Ocak 2018 Pazartesi

Dışişleri Bakanlığı’ndan gelen yazıda, Kenya Madencilik Bakanlığı tarafından yapılan bir duyuruda, son dönemde altın dolandırıcılığındaki artışa dikkat çekildiği, kullanılan yöntemlerden örnekler sıralandığı bildirilmiştir.

Söz konusu duyuruda (http://www.mining.go.ke/index.php/latest-news/150-fraud-in-gold- dealing), Kenya’da, altın ticareti konusunda sadece “Aurical Kenya Limited” adlı firmanın, altın dışındaki minerallerin ticaretinde ise “Modogashe Agencies Limited” ve “Match Electricals Limited” adlı firmaların lisans sahibi olduğunun teyit edildiği, her koşulda Kenya’dan altın almak isteyenlerin taahhüde girmeden önce Kenya Madencilik Bakanlığı’yla istişare etmelerinin istendiği belirtilmektedir.

Üyelerimize duyurulur.