İstanbul Havalimanı Gümrük İdareleri Hk.

27 Eylül 2019 Cuma

Sayın Üyemiz

Ticaret Bakanlığı'ndan alınan yazıda, 09.09.2019 tarihli anılan Bakanlık Onayı ile İstanbul Havalimanı yolcu salonunda hizmet vermek üzere İstanbul Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı İstanbul Havalimanı Yolcu Salonu Gümrük Müdürlüğü adıyla yeni bir gümrük müdürlüğü kurulmasının, hâlihazırda kargo ve yolcu işlemleri için hizmet veren İstanbul Havalimanı Gümrük Müdürlüğü'nün aynı adla sadece kargo işlemlerini yürütmesinin; ayrıca, Atatürk Havalimanı'nın tarifeli yolcu uçuşlarına kapatılmış olması nedeniyle Atatürk Havalimanı Yolcu Salonu Gümrük Müdürlüğü'nün de kapatılmasının uygun bulunduğu belirtilmiştir.

Yazıda devamla, anılan Bölge Müdürlüğüne bağlı İstanbul Posta Gümrük Müdürlüğü'nün ise İstanbul Havalimanı'ndaki yeni hizmet binasında olağan şekilde hizmet vermeye devam edeceği açıklanmıştır.

Siz değerli üyelerimize duyurulur.