Avrupa Birliği (AB) ile İlişkiler (Genel)

28 Mayıs 2019 Salı

TÜBİTAK koordinasyonunda yürütülmekte olan Ufuk2020 Programından ve sonraki dönemlerde uygulanacak olan Avrupa Birliği Çerçeve Programlarından elde edilecek kazanımları azami ölçüde artırabilmek amacıyla oluşturulan Ufuk2020 Programı İzleme ve Yönlendirme Kurulu (İYK), Avrupa Birliği Çerçeve Programlarının Türkiye’de etkili bir şekilde işleyişini sağlamaya yönelik strateji ve eylemleri belirlemek, belirlenen strateji çerçevesinde başlıca Ar-Ge ve İnovasyon aktörlerini harekete geçirerek teşvik edecek, bilgilendirecek ve destekleyecek kararları almak ve gerekli çalışmaları yapmak üzere yetkilendirilmiştir.

Birliğimizin de temsil edildiği Ufiık2020 Programı İzleme ve Yönlendirme Kurulu (İYK) kapsamında kurulan Eğitim ve İletişim Çalışma Grubu toplantısında alınan karar çerçevesinde Ufuk2020 Programı’nın kendi web sayfası (https://ufuk2020.org.tr/tr) dir.

İlgili üyelerimizin bilgisine sunulur.