ATIK BEYAN SİSTEMİ

12 Şubat 2018 Pazartesi

Sisteme kayıtlı firmalar mevcut kullanıcı adı ve şifrelerini kullanabilecek; sisteme yeni kayıt olacak firmalar ise aynı adresi ( online.cevre.gov.tr ) kullanarak kullanıcı adı ve şifresi alabileceklerdir.

02.04.2015 tarih ve 29314 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Atık Yönetimi Yönetmeliğinin 9 uncu maddesinin (ğ) bendinde; atık üreticilerinin “Atık beyan formunu her yıl takip eden yılın en geç Mart ayı sonuna kadar bir önceki yıla ait bilgileri içerecek şekilde Bakanlıkça hazırlanan web tabanlı programı kullanarak doldurmak, onaylamak, çıktısını almak ve beş yıl boyunca bir nüshasını saklamakla” yükümlüdür hükmü yer almaktadır.

Her yıl olduğu gibi Atık Yönetim Uygulaması (ATYÖN)/ Atık Beyan Sistemi (TABS) 01 Ocak 2018 tarihi itibari ile online.cevre.gov.tr web adresi üzerinden kullanıma açılmış olup, 31 Mart 2018 tarihi itibariyle de kullanıcıların bilgi girişine kapatılacaktır.

Bu doğrultuda; sistemin kapatılacağı 31.03.2018 tarihine kadar;

Atık beyan sorumluluğu olan ve sisteme kayıtlı firmaların mevcut kullanıcı adı ve şifreleri ile atık beyanlarını 31.03.2018 tarihine kadar tamamlamaları,

Sistemde kaydı bulunmayan firmaların kullanıcı adı-şifre temini işlemleri; web sayfası üzerinden kayıt olarak, başvuru formları ıslak imzalı olacak şekilde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvurup ivedilikle gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Bununla birlikte, 2017 yılı içerisinde atık üretmeyen işletmelerinde tesislerinde atık oluşmadığına dair beyan yapma zorunluluğu bulunmaktadır.

Beyan işlemlerinin süresi içinde tamamlanmaması halinde, beyanda bulunmayan işletme/firmalara 2872 sayılı Çevre Kanununun 20. Maddesi (g) bendi kapsamında idari yaptırım uygulanacaktır.

Bilgilerinize sunarız.