AFGANİSTAN'DAKİ YENİ VİZE UYGULAMALARI HK.

21 Aralık 2017 Perşembe

Afganistan Ticaret ve Sanayi Odası (ACCI) tarafından Kabil Ticaret Müşavirliğimize iletilen e-postaya atfen, Afganistan'a gelecek iş insanları ve yatırımcılar için, Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nda, kapıda vize uygulamasına geçildiği belirtilmektedir.

Bu itibarla, Afganistan'a seyahat edecek iş insanı ve yatırımcılar hakkında Kabile geleceği hafta ACCI'ye (Mr. Omid Ghafoorzai, +93 (0) 75 202 58 54, ftip@acci.org.af) bilgi verilmesi talep edilmekte olup, kapıda vize için gerekli diğer adımlar aşağıda yer almaktadır.

Son 6 ayda alınmış noter onaylı ticaret sicili

Noter onaylı, minimum 100.000 ABD Dolan bulunan banka hesap durumu

Geçerli bir fotoğrafın bulunduğu doldurulmuş vize başvuru formu

Firmanın geçerli adresini belirten geçerli bir ticari doküman

Vize başvuru ücretinin ödenmiş olması

Firmanın orijinal mektubu

Sabıka kaydı

Detaylı bilgi ayrıca http://www.econsulate.gov.af/en/visa/visa-services-of-the-islamic-republic-ofafghanistan. html adresinde yer almaktadır. Ticaret Müşavirliğimizce, iş insanları ve yatırımcılarımıza büyük kolaylık sağlayacağı değerlendirilen uygulamada yürürlüğe girdiği ilk dönemlerde çeşitli sıkıntılar ile karşılaşılabileceği ifade edilmektedir.

İlgili üyelerimizin bilgi ve dikkatlerine sunulur.