ABD ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI NPE PLASTİK FUARI DUYURUSU

12 Şubat 2018 Pazartesi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) alınan yazıda, ABD Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarlığının epostasına atfen, ABD Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarlığı tarafından ABD ve Türkiye arasındaki ticaret hacmini arttırmaya ve iki ülkenin firmalarının ortak çalışmalar geliştirmelerine destek olmaya yönelik programlar yürütmekte olduğu; bu çerçevede 7-11 Mayıs, 2018 tarihlerinde Orlando’da gerçekleşecek NPE(National Plastics Exhibition) 2018’e Türk iş adamlarından oluşan bir heyet düzenleneceği belirtilmiştir.

ABD Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarlığı ilgili yazısında fuar hakkında verilen bilgiler şu şekildedir:

NPE 2018 Uluslararası Plastik Show, ABD’deki uluslararası ticaret fuarlarının en büyük ve en eski olanlarından birisidir. Her üç yılda bir, 2000’in üzerindeki kat ilimcisi ile hemen hemen bütün plastik ve elastomer endüstrisini bir araya getirir: makine ve ekipman üreticileri, hammadde tedarikçileri, lamineciler, kuvvetlendirilmiş plastik ürünü üreticileri, plastik film ve levha üreticileri ve alet ile kalıp üreticileri. Sonuç olarak, her üç yılda bir bu etkinliğinin plastik endüstrisne çok önemli etkisi olmaktadır. Konusunda tek olan NPE fuarı, ABD Ticaret Bakanlığı tarafından resmi olarak onaylanmış bir fuardır.

Söz konusu fuara ilişkin katılım formu, katılım seçenekleri ve detaylı bilgi https://2016.export.gov/turkey/build/groups/public/@eg_tr/documents/webcontent/eg_tr_117113.pdf adresinden temin edilebilir.

Son başvuru tarihinin 16 Mart 2018 Cuma saat 17:00 olduğu belirtilmiş olup, katılım olması halinde ilgili formun Berrin.Erturk@trade.gov adresine gönderilmesi gerektiği belirtilmiştir. Ziyaret ile ilgili tüm sorular için resmi organizasyon firması TURAŞ Turizm firmasından Berk Seçgin Yıldız ile (312) 284 4600, dâhili: 127 veya (532) 570 1619 irtibata geçilebileceği ifade edilmiştir.