HER ZAMAN BİR OLALIM, DİRİ OLALIM

Hepinizin bildiği gibi 15 Temmuz gecesi ne yazık ki millet iradesini hiçe sayan, demokrasimiz adına utanç verici bir girişime şahit olduk. Devletimize, milletimize, demokrasimize, egemenliğimize, toplumsal huzur ve barışımıza, ülkemizin istiklaline ve geleceğine kasteden alçakça saldırıyı nefretle lanetliyoruz.

Şükürler olsun ki milletimiz, askeri kamuflajla terör estiren FETÖ terör örgütüne gereken cevabı canını hiçe sayarak ve gözünü kırpmadan vermiştir.

Milletimizin iradesi ve devlet kurumlarımızın takdire şayan dayanışması, birliğimizi ve geleceğimizi tehdit eden FETÖ terör örgütü mensuplarının ve destekçilerinin heveslerini kursaklarında bırakmıştır.

15 Temmuz, ülke olarak demokrasiye inancımızı ve bağlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiğimiz çok özel bir gün olarak tarihteki yerini almıştır.

Demokrasinin temel niteliği olan halk insiyatifi ve sivilleşme bir kültür olarak varlığını toplumumuzda en güçlü şekilde hissettirmiştir.

Güçlü Türkiye’nin ve güçlü ekonominin temeli güçlü demokrasi, güçlü demokrasinin güvencesi de sivil insiyatifin varlığıdır.

Milletimizin bu bilinci düşünce ve aksiyon planında zamanı geldiğinde ortaya koyacağına da tüm dünya şahit oldu.

Türk milleti artık kendisine dayatılmak istenen her şeyi kabullenmeyeceğini ilan etmiş, iradesinin ve tercihinin ne pahasına olursa olsun arkasında duracağını göstermiştir.

Paralel devlet yapılanması girişimiyle düzenlenen alçakça saldırıya karşı örnek bir duruş sergileyen her bir vatansever kardeşimi bir kez daha yürekten kutluyorum.

Gururla ifade etmek istiyorum ki; iradesinden başka güç tanımadığımız milletimizin, hükümetimizin, Başbakanımızın ve seçilmiş Cumhurbaşkanımızın yanında olduğumuzu hiç tereddüt etmeden açıklayan ilk Oda olduk.

Meclisimizin tarihinde ilk kez bombalanması da bizleri derinden yaraladı.

Bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da halkımızın iradesini sembolize eden meclisimize karşı bağlılığımızı ve milli irademizin hukukunu korumaya devam edeceğiz.

Bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum:

Hiç kimsenin gücü yüce meclisimizi yıkmaya yetmeyecek!

Milli irademizin çiğnenmesine asla ama asla izin vermeyeceğiz!

Türkiye, ne çektiyse darbeci zihniyetten çekmiştir.

Her darbe dönemi sosyal hayatımızda kapanmayan yaralar, ekonomimizde ise telafisi yıllar süren tahribatlara neden olmuştur.

Büyümenin temelini oluşturan siyasi istikrar ise beraberinde ekonomik kazanımları getirmiştir.

Geride bıraktığımız 10-15 yıllık dönemde Türkiye ekonomisinin geldiği nokta tüm dünya tarafından takdirle karşılanmıştır.

Yaşanan olağanüstü duruma rağmen ekonomik parametrelerin olağan seyrini koruması, temelleri sağlam bir ekonominin ve güven veren güçlü bir ülkenin göstergesidir.

Dış politikada başlatılan normalleşme sürecinin devam etmesini de arzu ediyoruz.

Türkiye’miz yerli ve yabancı yatırımcılar için bugün olduğu gibi yarın da cazibe merkezi olacak bir potansiyele sahiptir.

Hangi art niyetle ülkemizin algısı ve istikrarı zedelenmeye çalışılırsa çalışılsın; Buna karşın bugün yakalamış olduğumuz milli birlik erdemini geleceğe de taşımayı becerebilirsek, kazanan yine ülkemiz olacaktır.

Önümüze çıkan engellere ve oluşturulmak istenen kaos senaryolarına rağmen yaşadığımız coğrafyanın kaderimizi belirlemesine izin vermeyeceğiz.

Bu coğrafyanın geleceğinin şekillenmesinde Türkiye olarak söz sahibi olacağımızı buradan bir kez daha kararlılıkla ilan ediyorum.

Ortak aklın hakim olduğu bu süreçte yeni hedef; daha güçlü bir demokrasi ve daha güçlü ekonomi için yeni anayasanın derhal yüce meclisimizden geçmesidir.

İçinde bulunduğu şartlara rağmen 26 çeyrektir büyüme başarısı gösteren Türkiye, son dönemde gerçekleştirdiği tarihi yatırımlarla örnek gösterilen bir ülkedir.

Dünyanın krizlerle boğuştuğu bir dönemde ülkemiz hayal bile edemediğimiz projelere kavuşmuştur.

Daha fazla çalışacağız, daha fazla yatırım yapacağız, daha fazla üreteceğiz ve ulusal kalkınma hedeflerimize liderlik etmeyi sürdüreceğiz.

Buradan iş dünyamıza ve halkımıza da çağrıda bulunmak istiyorum:

Güçlü bir ekonomi ve güçlü bir Türkiye için bugün daha fazla alışveriş ve daha fazla ticaret zamanıdır.

Gelin bu ülkenin geleceğini karanlıklara sürüklemek isteyenlere karşı bu süreçten yine omuz omuza daha hızlı ve güçlü bir şekilde çıkalım.

Türkiye gibi demokrasiye büyük emek vermiş bir ülkede vatandaşlarımızın üzerine kurşun yağdıran, milli egemenliğimizin sembolü Meclisimizi bombalayan FETÖ terör örgütü mensuplarını bir kez daha lanetliyoruz.

Demokrasimize sahip çıkarken canlarını feda eden güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız ve Meclisteki tüm siyasi partilerimizi olmak üzere demokrasimize ve milli irademize sahip çıkan askerlerimizi, polislerimizi kahraman halkımıza bir kez daha şükranlarımızı arz ediyoruz.